Unik og aktiv teambuilding for ansatte i Holmestrand Kommune

Unik og aktiv teambuilding
i Sølvbyen

Unik og aktiv teambuilding
i Sølvbyen

En varm høstmorgen setter de ansatte ved byggesaksavdelingen i Holmestrand Kommune seg i bilen på veg til Kongsberg. Dette er starten på en unik opplevelse langs vannrenner, dammer og sølvverksminner i Gruveåsen.

─ I dag skal dere få være med på en spennende og historisk reise her oppe i Gruveåsen. Dere skal få bryne dere på noen spennende teambuildings-oppgaver før dere får nyte Søstrene Storaas’ herlige bergmannssuppe, introduserer Henriette Storaas Brave Event og reiser. 

En varm høstmorgen setter de ansatte ved byggesaksavdelingen i Holmestrand Kommune seg i bilen på veg til Kongsberg. Dette er starten på en unik opplevelse langs vannrenner, dammer og sølvverksminner i Gruveåsen.

─ I dag skal dere få være med på en spennende og historisk reise her oppe i Gruveåsen. Dere skal få bryne dere på noen spennende teambuildings-oppgaver før dere får nyte Søstrene Storaas’ herlige bergmannssuppe, introduserer Henriette Storaas i Brave Event og reiser.

Turgruppa setter seg deretter fulle av forventning i stolheisen
som tar de på en luftig tur opp til over 500 meter over havet.

Turgruppa setter seg deretter fulle av forventning i stolheisen
som tar de på en luftig tur opp til over 500 meter over havet.

Langs dammer og sølvverksminner i Gruveåsen

Vel oppe på toppen blir gruppa møtt av Erik Engebretsen, museumspedagog fra Norsk Bergverksmuseum. Eriks lange fartstid og unike kjennskap til gruvehistorien er med på å gi de kommuneansatte en ekstra god innføring i Kongsberg sin snart 400 år lange historie.

─ Rundturen med Erik er noe vi har gledet oss skikkelig til. Selv om jeg bor i Holmestrand har jeg vært mye på Kongsberg og særlig her oppe i Gruveåsen. Både på sykkel- og vandreturer i regi av Bergverksmuseet og Sølvverkets venner.

─ Mange av mine kollegaer har kanskje ikke vært her like mye som meg, og for dem tror jeg det kan bli riktig så lærerikt, forteller Christian Svebakk-Johansen som til daglig arbeider med geodata for Holmestand kommune.

Langs dammer og sølvverksminner i Gruveåsen

Vel oppe på toppen blir gruppa møtt av Erik Engebretsen, museumspedagog fra Norsk Bergverksmuseum. Eriks lange fartstid og unike kjennskap til gruvehistorien er med på å gi de kommuneansatte en ekstra god innføring i Kongsberg sin snart 400 år lange historie.

─ Rundturen med Erik er noe vi har gledet oss skikkelig til. Selv om jeg bor i Holmestrand har jeg vært mye på Kongsberg og særlig her oppe i Gruveåsen. Både på sykkel- og vandreturer i regi av Bergverksmuseet og Sølvverkets venner.

Erik Engebretsen fra Norsk Bergverksmuseum
tar de med på en minnerik omvisning i gruveåsen.

Erik Engebretsen fra Norsk Bergverksmuseum
tar de med på en minnerik omvisning i gruveåsen.

Stollvandring og teambuilding på Sachsen

Før Søstrene Storaas’ sin berømte bergmannssuppe kommer på bordet er det tid for stollvandring og teambuldingsoppgaver i regi av Brave. Her får lagene blant annet oppleve hvordan det faktisk var å være gruvearbeider.

─ Teambuldingsoppgavene fungerte veldig bra. Her fikk vi bryne oss på noen av problemene som gruvearbeiderne virkelig stod overfor. Dette med å få vannet ut av gruva var jo en kjent problemstilling den gangen. I tillegg fikk vi oppleve hvor mye sølv, eller snarere hvor lite sølv som faktisk ble hentet ut av gruvene, forklarer Christian.

Stollvandring og teambuilding på Sachsen

Før Søstrene Storaas’ sin berømte bergmannssuppe kommer på bordet er det tid for stollvandring og teambuldingsoppgaver i regi av Brave. Her får lagene blant annet oppleve hvordan det faktisk var å være gruvearbeider.

─ Teambuldingsoppgavene fungerte veldig bra. Her fikk vi bryne oss på noen av problemene som gruvearbeiderne virkelig stod overfor. Dette med å få vannet ut av gruva var jo en kjent problemstilling den gangen. I tillegg fikk vi oppleve hvor mye sølv, eller snarere hvor lite sølv som faktisk ble hentet ut av gruvene, forklarer Christian.

─ Teambuldingsoppgavene fungerte veldig bra. Her fikk vi bryne oss på noen av problemene som gruvearbeiderne virkelig stod overfor.

Vellykket teambuilding

Christian og kollegaene i Holmestrand kommune forteller om en vellykket teambuildingstur i Gruveåsen. Omvisningen fra Bergverksmuseet og samarbeidsoppgavene fra Brave har bidratt til å gjøre det litt enklere å prate med kollegaer man kanskje ikke snakker så mye med ellers i hverdagen.

─ Det er klart at et slik arrangement bidrar positivt, særlig akkurat nå i den perioden vi forhåpentligvis er på veg ut av. Mange har jo sittet mye for seg selv på hjemmekontor det siste året, så det var fint med litt frisk luft.

─ Veldig godt med en arbeidsdag der man fikk beveget seg litt, og hva er forresten oppskriften på den suppa? Den var veldig god, avslutter Christian.

Vellykket teambuilding

Christian og kollegaene i Holmestrand kommune forteller om en vellykket teambuildingstur i Gruveåsen. Omvisningen fra Bergverksmuseet og samarbeidsoppgavene fra Brave har bidratt til å gjøre det litt enklere å prate med kollegaer man kanskje ikke snakker så mye med ellers i hverdagen.

─ Det er klart at et slik arrangement bidrar positivt, særlig akkurat nå i den perioden vi forhåpentligvis er på veg ut av. Mange har jo sittet mye for seg selv på hjemmekontor det siste året, så det var fint med litt frisk luft.

─ Veldig godt med en arbeidsdag der man fikk beveget seg litt, og hva er forresten oppskriften på den suppa? Den var veldig god, avslutter Christian.

─ Hva er forresten oppskriften på den suppa?
Den var veldig god, avslutter Christian.

─ Hva er forresten oppskriften på den suppa?

Jakten på Arvesølvet

Les mer og bestill din neste opplevelse.